Echtheidsverklaring rijbewijs aanvragen in Spanje

echtheidsverklaring rijbewijs spanje

€ 95

Beschrijving

Als je terug naar Nederland of België verhuist, en je verliest je Spaanse rijbewijs voordat je weer een Nederlandse of Belgische aan hebt gevraagd, heb je een echtheidsverklaring van de verkeersdienst in Spanje nodig om een nieuw rijbewijs te kunnen krijgen. Wij kunnen dit voor je doen.

Een rijbewijs uit een E.U. land is in de hele E.U. geldig tot aan de vervaldatum. Dat is ook het geval als je emigreert. Als je dus in Spanje een Spaans rijbewijs hebt gekregen, en je verhuist naar een ander land binnen de E.U., kan je je Spaanse rijbewijs blijven gebruiken. 

Op het moment dat je dan je rijbewijs kwijtraakt, door diefstal of verlies, vraag je in je nieuwe woonland een vervangend rijbewijs aan. Hiervoor heb je echter wel een echtheidsverklaring van je rijbewijs, uitgegeven door de verkeersdienst (DGT) in Spanje nodig. Zo’n verklaring toont aan dat je daadwerkelijk een Spaans rijbewijs had. In Spanje heet zo’n echtheidsverklaring certificado de autenticidad.

Let op: de aanvraag van de verklaring kan enkele weken tot meer dan een maand in beslag nemen.

Voor de aanvraag van dit document is het wel belangrijk dat je nog wel over je andere Spaanse papieren beschikt. Vooral je NIE is belangrijk om de echtheidsverklaring te kunnen bemachtigen. Ook zal je je Nederlandse of Belgische identiteitspapieren moeten kunnen overleggen.

Specificaties

Dit pakket bestaat uit de volgende dienstverlening:

  • Een telefonisch gesprek om door te spreken wat je nodig hebt en welke documenten daarvoor nodig zijn.
  • Het aanvragen van de echtheidsverklaring.

Dit pakket bevat niet de volgende diensten:

  • Procedures, aanvragen of andere administratieve handelingen die niet rechtstreeks te maken hebben met de aanvraag van de echtheidsverklaring in Spanje. Daaronder verstaan we ook contact opnemen met de RDW (Nederland) of de FOD Mobiliteit en Vervoer (Vlaanderen).
  • Verzendkosten van de verklaring naar een adres naar keuze.