Autoverzekering Spanje

autoverzekering spanje

Vraag een offerte aan

Om je van de beste autoverzekering te voorzien die past bij jouw behoeftes, werken we samen met verschillende Nederlandstalige verzekeringsagenten in Spanje.

Beschrijving

Als je een auto hebt met een Spaans kenteken, moet je ook in Spanje een autoverzekering afsluiten. Wij hebben contact met meerdere Nederlandstalige verzekeringsagenten in Spanje die voor jou de autoverzekering af kunnen sluiten die het beste bij je past.

De soorten autoverzekering in Spanje zijn vergelijkbaar met wat we gewend zijn in Nederland en België. De basisverzekering is vergelijkbaar met de WA-verzekering. Die dekking omvat over het algemeen wettelijke aansprakelijkheid, rechtshulp, de inzittenden, glasbreuk en de Spaanse hulpdienst.

Vervolgens kan je je voor verschillende zaken bijverzekeren, tot het niveau van WA-casco of All-Risk. Zaken waarvoor je je bij kunt verzekeren, zijn onder andere: brand, diefstal, inslag van wilde dieren, hagel- en stomschade en schade aan de eigen auto (all-risk) met of zonder eigen risico.

Let op dat je mogelijke bestuurders van onder de 25 jaar bijverzerkert. Ongevallen en schade veroorzaakt door hen zijn meestal niet gedekt. Vaak is er een aanzienlijk supplement voor deze leeftijdscategorie. Oudere bestuurders hoeven niet bijverzekerd te worden.

De hoogte van de premie is natuurlijk afhankelijk van de dekking die je wilt. Daarnaast zijn zaken als het bouwjaar, het vermogen van de wagen, de leeftijd van de bestuurder, jaren rij-ervaring van de bestuurder en het rijgebied van invloed op de premie van de autoverzekering in Spanje.

Hoewel het wettelijk gezien niet mogelijk is de bonus malus mee te nemen, voorzien sommige verzekeringsmaatschappijen hier middels kortingen toch in.

Specificaties

We kunnen offertes voor je opvragen en je in contact brengen met een Nederlandstalige verzekeringsagent die het beste bij jouw behoeftes aansluit.

Wij zijn zelf geen verzekeringsagent. Na het afsluiten van de verzekering, loopt al het contact rechtstreeks via de verzekeringsagent.