Over ons

Wil je weten hoe het zit met uw ziektekosten of uw pensioen als je naar Spanje verhuist, maar je wordt niet wijzer van de websites van de Spaanse overheid?

Ben je al dagen aan het uitzoeken hoe je de residencia aan moet vragen, maar nog geen stap dichterbij?

Lijkt het alsof iedereen je geld uit de zak probeert te kloppen bij aankoop van een woning in Spanje?

Voor al je administratieve en zakelijke handelingen in Catalonië kun je rekenen op Your Catalan Contact. Jouw contactpersoon ter plaatse.

Wij kennen de systemen èn de Spaanse manier van werken. Zo kunnen we je zonder probleem helpen met al uw papierwerk. Indien nodig staan we je bij als jouw handen en ogen op de grond, terwijl je zelf in Nederland of België bent.

Wie zijn wij?

Your Catalan Contact zijn Els en Maarten die beiden al geruime tijd in Spanje wonen. Wij hebben door schade en schande onze weg gevonden in de Spaanse bureaucratie. Deze kennis en ervaring willen we nu graag ter beschikking stellen van anderen die ook de stap willen wagen.

Het idee voor Your Catalan Contact is ontstaan nadat we vrienden en kennissen hebben geholpen met zaken in Catalonië: het aanvragen van een NIE, de aanschaf van een tweede huis, bankzaken, het importeren van een personenwagen, etc.

Doordat we ter plaatse zijn, kunnen we gemakkelijk even naar een kantoor of een instantie om iets voor je te regelen. Zaken waarvoor je vanuit Nederland of België erg veel moeite zou moeten doen. Maar ook als je al in Spanje woont, kunnen we je helpen met alle administratieve procedures waar je zelf niet uitkomt.

We helpen je als je net even dat kleine beetje ondersteuning nodig hebt om je zaken in Spanje zelf te regelen. En indien nodig kunnen we de hele papierwinkel van je overnemen.

Daarnaast willen we graag onze ervaringen en kennis van Catalonië en Spanje delen. Zo helpen we je niet alleen met de droge administratieve zaken. We zijn er ook voor je om het beste uit je tijd in Spanje te halen!

In juni 2022 hebben we onze website naar een hoger plan getild. Sindsdien zijn we officiëel een adviesbureau voor een ieder die zaken moet regelen in Catalonië en Spanje: Asesoría De Bruyn y Rinsema, S.L.

Els

Els is geboren in Duffel (België), waar ze 19 jaar heeft gewoond.

Na haar studie Toerisme in Antwerpen, was ze niet klaar om op een reisbureau te werken en trok ze vol moed naar Mallorca, om in een hotel als animatrice te werken. Toen het seizoen afliep, keerde ze terug naar België.

Eenmaal het Spaanse klimaat te hebben geproefd, werd België te koud en ging Els naar Ibiza, waar ze de 10 volgende jaren als recepcioniste en in de middenstand doorbracht. Door de stijgende prijs van het leven daar en het kleine aanbod van werk, besloot ze in 2011 naar Gavá (Barcelona) te verhuizen, waar ze de trotse moeder van haar Spaans-Belgische furie Dafne werd.

Uiteindelijk settelde ze in het rustige kuststadje Vilanova i la Geltrú, 40 km ten zuiden van Barcelona, waar ze in een transportbedrijf werkt en Maarten leerde kennen. Hun gemeenschappelijk en uitzonderlijk gevoel voor Vlaams-Nederlandse humor groeide uit tot een hechte vriendschap.

Bij het uitoefenen van haar hobby (duiken), ontmoette ze Pablo en dit was haar laatste grote administratieve uitdaging: een Catalaanse bruiloft.

Maarten

Maarten is in 2006 naar Spanje gekomen. Daarvoor woonde hij in Lyon, Frankrijk. Daar werkte hij onder andere bij de ANWB. Na zeven jaar van het culturele aanbod en het bruisende nachtleven van Barcelona te hebben genoten, woont hij tegenwoordig in een rustige kustplaats.

Sinds zijn aankomst in Spanje is hij werkzaam geweest in de transport- en logistieksector, eerst in de distributie van chemicaliën en daarna in een Spaans expres transportbedrijf. In dat bedrijf waren hij en Els collega’s. Daar is een goede vriendschap uit ontstaan.

Tussen 2018 en 2020 heeft hij een master in ontspanning, meditatie en mindfulness gedaan aan de Universiteit van Barcelona. In het kader van deze studie heeft hij stage gelopen in een afkickcentrum voor vrouwen. Sinds zijn afstuderen is hij bezig verder aan de slag te gaan met mindfulness voor mensen die herstellende zijn van een verslaving.

Maartens laatste bureaucratische uitdaging in Catalonië is opzetten van het adviesbureau: Asesoría De Bruyn y Rinsema, S.L.

Volg ons!

Wil je graag op de hoogte blijven van de artikelen die we publiceren over de Spaanse bureaucratie en het leven in Catalonië? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op facebook!