(Bewijs van) inschrijving bij de belastingdienst

bewijs van inschrijving belastingdienst

€ 125 per persoon

Beschrijving

Inschrijving bij de belastingdienst in Spanje gaat meestal automatisch, maar in sommige gevallen moet je het zelf doen, of heb je een bewijs van inschrijving nodig en moet je alsnog naar de belastingdienst. Beide zaken kunnen wij voor je regelen.

De inschrijving gaat automatisch als je de residencia aanvraagt. De politie geeft je dan op bij de belastingdienst als resident van Spanje. Als je een tweede woning koopt in Spanje, en dus geen resident wordt, dan schrijft je makelaar, gestor of advocaat je vaak in bij de belastingdienst.

Maar er zijn ook gevallen dat dit niet goed gaat. Vooral bij de politie gaat het nogal eens verkeerd. Of je moet je snel inschrijven, nog voordat je de residencia hebt. Ook kan het zijn dat je wel ingeschreven staat, maar daar een bewijs van nodig hebt. Dat krijg je namelijk niet mee van de politie, en ook een advocaat, gestor of advocaat geeft het niet altijd.

Deze procedure is vaak nodig bij het verkrijgen van een financiëring voor een woning bij een Spaanse bank. Ook voor het invoeren van een auto in Spanje moet je een bewijs van inschrijving bij de belastingdienst overleggen. En zo zijn er in Spanje nog andere procedures en aanvragen waarvoor je een bewijs van inschrijving nodig hebt.

Inschrijven kan alleen in persoon op het belastingkantoor. Wij kunnen dit namens jou doen. We sturen je dan per post een machtiging van de belastingdienst, die je tekent en ons terugstuurt. Een paar dagen later krijg je van ons een bewijs van inschrijving terug. Vaak is een gescande versie voldoende, maar we kunnen het bewijs van inschrijving natuurlijk ook per post sturen naar een adres binnen of buiten Spanje.

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

  • Inschrijving bij de belastingdienst in Spanje
  • Verzenden van een gescande versie van het bewijs van inschrijving

Dit pakket bevat niet de volgende zaken:

  • Verzendkosten
  • Het doen van belastingaangifte