Concept en werkwijze van yourcatalancontact.com

Uit eigen ervaring weten we bij yourcatalancontact.com hoe belangrijk een goede en snelle integratie is als je in Catalonië komt wonen, en dat is dan ook bepalend voor onze werkwijze.

Zelf de touwtjes in handen

In onze zienswijze betekent dit dat je zoveel mogelijk zelf de administratieve handelingen onderneemt die bij een verhuizing vanuit het buitenland komen kijken. Na de wuivende palmen, mooie bergen en een aangenaam warm zeebriesje, is de Spaanse bureaucratie voor veel mensen de eerste kennismaking met de Catalaanse realiteit. Wij denken dat het fundamenteel is dat de emigrant, nu een immigrant, aan den lijve de wereld van trage kantoren, onbegrijpelijke procedures en ellenlange formulieren ondervindt. Administratieve zaken zijn niet leuk. Maar je leert een land er wel van kennen.

Tegelijkertijd kunnen deze eerste stappen in de bureaucratie een behoorlijke afknapper zijn. Onwillige ambtenaren, vreemde openingstijden en van kantoor naar kantoor gestuurd worden… Soms loop je als nieuwkomer gewoon helemaal vast en heb je zin om het bijltje erbij neer te gooien. En ook als je hier wat langer woont, kan het bij momenten erg onoverzichtelijk zijn allemaal.

Persoonsgerichte ondersteuning

Dat zijn de momenten dat een een duwtje in de rug of een beetje ondersteuning goed kunt gebruiken. Zelfs als dit betekent dat we dan een deel, of het hele proces, van je over moeten nemen, staan wij van yourcatalancontact.com op die momenten voor je klaar.

Onze doelstelling is: “door persoongerichte ondersteuning mensen zelf in staat stellen hun emigratieproces en andere zaken in Catalonië in goede banen te leiden”. Deze doelstelling is leidend in de werkwijze van yourcatalancontact.com.

Dit proberen we op vele uiteenlopende manieren te doen. Om te beginnen bieden we gratis handleidingen aan, zodat je zoveel mogelijk zaken in je eentje kunt verrichten. Ook helpen we je met een goede voorbereiding. Dit doen we door middel van bijvoorbeeld ebooks en webinars waarin we je vantevoren uitleggen hoe bepaalde procedures werken. Zo kom je minder voor verrassingen te staan.

Daarnaast staan we je bij met raad en daad op de momenten dat je er zelf niet meer uitkomt. We kunnen bijvoorbeeld voor je vertalen, je helpen met de volgende stap, even snel een kantoor voor je bellen, enzovoort. Zelfs voor een kleine peptalk kan je bij ons terecht.

En tenslotte kunnen we je bepaalde zaken helemaal uit handen nemen. Ook dit kan gaan van even bijspringen, tot een gehele procedure voor je doorlopen.

Culturele informatievoorziening

Maar integreren in je nieuwe omgeving houdt natuurlijk niet op met het regelen van je papierwerk. Je wilt Catalonië natuurlijk ook echt leren kennen. Ook daarbij bieden wij uitkomst. In de eerste plaats door uitgebreide en diepgaande artikelen die je helpen Catalonië, de Catalaanse cultuur en de gebruiken, en de Catalanen zelf beter te begrijpen.

We streven ernaar om dit deel van het integratieproces steeds meer en beter te ondersteunen. In de toekomst willen we kortingen bieden op taalcursussen, zodat je beter kunt communiceren met je omgeving. Ook willen we excursis en bijeenkomsten rond een bepaald thema organiseren, zodat je de complete Catalaanse ervaring mee kunt maken.