Terugbetaal- en retourneringsbeleid

Voorwaarden voor teruggave

Ons terugbetaal- en retourneringsbeleid duurt 30 dagen. Als er 30 dagen verstreken zijn sinds je aankoop, kunnen we je geen volledige teruggave van de betaalde som aanbieden.

Fysieke producten

Om in aanmerking te komen voor retournering, moet het product ongebruikt zijn, en in dezelfde staat als je het ontvangen hebt. Het moet ook nog in de originele verpakking zitten.

In de volgende situaties kunnen we enkel overgaan tot een gedeeltelijke teruggave van de koopsom:

  • Boeken met sporen van gebruik
  • Producten die niet meer in de originele staat verkeren, beschadigd zijn of waar onderdelen aan onderbreken voor redenen die buiten onze verantwoordelijkheid liggen.
  • Producten die later dan 30 dagen na levering geretourneerd worden.

Om de retournering te kunnen verwerken, is het vereist ons een aankoopbewijs te doen laten toekomen.

Stuur aankopen die je bij ons hebt gedaan niet rechtstreeks aan de producent terug.

Als je retourgezonden product ontvangen en geinspecteerd is, sturen we je een email ter bevestiging dat het product is aangekomen. Op dat moment verwittigen we je ook van acceptatie of verwerping van het teruggaveverzoek.

Vervanging

We vervangen enkel producten als het ontvangen product defect of beschadigd is. Als je het voor hetzelfde product wilt vervangen, stuur ons dan een email naar: info@yourcatalancontact.com.

Retourzending producten

Voor de adressering van de retourzending van het product, stuur ons een email naar info@yourcatalancontact.com. Je bent zelf verantwoordelijk voor de verzendkosten van de retourzending. De oorspronkelijke verzendkosten worden niet teruggegeven.

Afhankelijk van waar je woont, kan het langer duren voordat een retourzending ons bereikt. Pas als de zending ons bereikt heeft, zullen wij overgaan tot vervanging van het product of teruggave van de koopsom.

We willen je wijzen op de mogelijkheid je retourzending te sturen met een pakkettendienst die track en trace biedt (traceerbaarheid). Wij kunnen namelijk niet garanderen dat we een product ook daadwerkelijk terugontvangen, dit hangt af van de pakkettendienst.

Digitale producten

Ebooks kunnen niet worden geretourneerd.

Dienstverlening

Over dienstverlening wordt enkel geld teruggegeven proportionneel aan de fase van de bijbehorende ambtelijke procedure waar de dienstverlening zich in bevindt op het moment van aanvraag tot terugbetaling van de koopsom.

Diensten die vereisen dat je ons documenten stuurt beschouwen we als geannuleerd als we binnen 30 dagen na aanschaf deze documenten nog niet hebben ontvangen. Er zal dan worden overgegaan tot restitutie van de koopsom, in vermindering gebracht met administratiekosten.

Als de door ons aangeleverde documenten ambtelijk worden verworpen, moeten wij gecontacteerd worden op het moment dat dit gebeurt, en in de mogelijkheid worden gesteld rechtstreeks met de behandelende beambte te spreken om te weten wat de oorzaak is van de verwerping. Indien wij niet hiertoe in staat worden gesteld, gaan we niet over tot gedeeltelijke of volledige restitutie van de koopsom, en zijn wij ook niet gebonden aan het doorzetten van de dienstverlening om een vervolgafspraak te maken met gecorrigeerde documenten.

Retourneren geschenk

Als het product of de dienst als geschenk is gemarkeerd tijdens de aankoop en rechtstreeks naar jou is gestuurd door iemand anders, ontvang je een voucher voor de waarde van de aankoop. Deze voucher zal worden opgestuurd zodra we het oorspronkelijke product terug hebben ontvangen.

Terugbetaling

Als de terugbetaling is goedgekeurd, streven wij ernaar het terug te betalen bedrag automatisch terug te schrijven op je credit card of terug te betalen via de oorspronkelijke manier van betalen binnen 30 dagen.

Op artikelen en diensten die met gebruikmaking van een aanbieding zijn gekocht bestaat niet de mogelijkheid van teruggave van de koopsom. Verzendkosten worden niet terugbetaald.

Verlate of ontbrekende terugbetaling

Als je nog geen terugbetaling hebt ontvangen, check dan eerst je bankrekening nog een keer. Neem daarna contact op met je bank of het organisme dat de betaling heeft verwerkt. Het kan een poosje duren voor onze terugbetaling volledig is verwerkt.

Als je dit allemaal hebt gedaan en je hebt je terugbetaling nog steeds niet ontvangen, contacteer ons dan via mail op info@yourcatalancontact.com.

Ondersteuning

Contacteer ons op info@yourcatalancontact.com voor hulp en begeleiding bij het retournerings- en teruggaveproces.