Aangifte onroerendgoedbelasting (IBI) Spanje

Vraag een offerte aan

Vraag naar de mogelijkheden

We kunnen helaas niet in heel Spanje ondersteuning bieden bij de betaling van de onroerendgoedbelasting (IBI). Vul onderstaande formuliertje in om te weten wat de mogelijkheden zijn, we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Beschrijving

Als je vastgoed bezit in Spanje moet je natuurlijk aangifte doen van de onroerendgoedbelasting (IBI). Hoewel we hierbij niet in heel Spanje in kunnen voorzien, kan je ons raadplegen om te weten wat de mogelijkheden zijn in jouw geval.

IBI wordt berekend aan de hand van de kadastrale waarde. Je mag daar bepaalde kosten van aftrekken. Veel van deze aftrekkosten worden op gemeentelijk niveau bepaald. Denk hierbij aan kortingen voor grote families, of voor sociale woningbouw (VPO).

Afhankelijk van de gemeente, moet je de eerste keer IBI handmatig betalen. In sommige gemeentes moet je dit in eigen persoon doen. Vaak is dat al helemaal zo als je de eerste aanmaning hebt gemist. Na die eerste keer kan je een automatische overschrijving opzetten.

Alle gemeentes in Spanje heffen IBI of onroerendgoedbelasting, maar ze sturen niet allemaal een aanslag op. De Spaanse fiscus verwacht namelijk van belastingplichtigen dat ze uit eigen beweging aangifte doen. Bezit je dus al langere tijd vastgoed in Spanje, maar heb je daar nog nooit onroerendgoedbelasting over betaald, dan is het zaak je situatie zo snel mogelijk te regulariseren. Op termijn gaat de overheid namelijk over op beslaglegging om de achterstallige belastingen te innen.

Om meer te weten over de onroerendgoedbelasting of IBI in Spanje, lees ook ons artikel over dat onderwerp.

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

  • Aangifte van de onroerendgoedbelasting in gemeentes waar wij dat namens jou kunnen doen. Contacteer ons door middel van het formuliertje aan de linkerkant van deze pagina, om te weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

De volgende dienstverlening zit niet bij dit pakket inbegrepen:

  • Aangifte voor andere belastingen in Spanje.
  • Aangifte in andere landen dan Spanje.
  • Verandering tenaamstelling van de woning in het registro de propiedad of het kadaster.