Empadronamiento – inschrijven bij de gemeente

€ 60

Productbeschrijving

Voor een groot aantal administratieve zaken in Spanje moet je een empadronamiento kunnen overleggen. Dat is een bewijs van inschrijving in het bevolkingsregister van de gemeente waar je woont. Nadat je woonruimte voor langere tijd hebt gevonden is het raadzaam je zo snel mogelijk in te laten schrijven in het bevolkingsregister.  Je hebt een empadronamiento namelijk onder meer nodig voor het aanvragen van het certificado de registro. Dat is een groen kaartje dat in de volksmond ook wel “permanente NIE” of “residencia” heet. Daarnaast heb je de inschrijving in het bevolkingsregister nodig voor een zorgpas van het gezondheidscentrum, om je kinderen op school in te kunnen schrijven en voor nog een groot aantal andere administratieve handelingen.

Om te weten wat een empadronamiento, oftewel een inschrijving in het bevolkingsregister van de gemeente precies is, en waarom het moet, raden we je aan het artikel Inschrijven bij een gemeente in Spanje of de ”empadronamiento” op onze website lezen.

Deze dienstverlening is enkel gericht op het inschrijven bij de gemeente. Let op: dit betekent nog niet dat je ook aan de wettelijke vereiste voldoet om ingeschreven te staan als buitenlandse inwoner van Spanje. Hiervoor heb je het hiervoor genoemde certificado de registro nodig.

Dit pakket bevat de voorbereiding van de inschrijving bij de gemeente, maar geen persoonlijke begeleiding naar het gemeentehuis.

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

  • Een oriënterend gesprek per mail, whatsapp of telefoon om te bevestigen dat dit het juiste pakket voor jou is
  • Verificatie of alle benodigde documenten voldoen aan de vereisten voor de aanvraag.
  • Indien nodig, een afspraak voor de inschrijving bij het gemeentehuis. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met jouw voorkeuren wat betreft dag en tijd, maar we kunnen dit niet garanderen.
  • Een document met instructies voor de afspraak.
  • Telefonische ondersteuning tijdens de afspraak, mocht dit nodig blijken te zijn.
  • Indien nodig een vervolgafspraak op het gemeentehuis.

Het pakket bevat niet de volgende diensten:

  • Persoonlijke begeleiding tijdens de afspraak in het gemeentehuis.
  • Eventuele notariële machtigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *