NIE niet-resident aanvragen in Spanje

€ 125 pp.

Let op: onze prijs is exclusief de leges van €9,84 en eventuele beëdigde vertalingen

De voorgestelde datum voor de afspraak kan 1 keer geweigerd worden. Daarna kost elke herprogrammering van de afspraak € 30.

Op het moment bestaan er lange wachttijden voor het verkrijgen van een afspraak. We kunnen dan ook geen tijdsbestek garanderen voor het verkrijgen van de NIE. Wachttijden kunnen in sommige provincies oplopen tot enkele weken en zelfs maanden

Productbeschrijving

Voor de meeste zaken in Spanje is het aanvragen van een NIE nummer essentiëel. Dit is hetzelfde als een rijksregisternummer in België of een burgerservicenummer in Nederland, met dit verschil dat je het in Spanje veel vaker nodig hebt. Van ambtelijke zaken, gas, water en electra tot je klantenkaart van de supermarkt regel je met je NIE.

Ook als je niet, of kortstondig in Spanje woont, is een NIE soms vereist. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de aankoop van een tweede woning of het volgen van een cursus of een ander onderwijsprogramma.

Een NIE nummer wordt voor het leven toegewezen. Veel mensen spreken onterecht over een “tijdelijke NIE” om onderscheid te maken met de residencia, die ze “permanente NIE” noemen. Dit laatste document heb je nodig als je voor langere tijd in Spanje gaat wonen.

Het “tijdelijke” NIE document kan als tussenstap dienen om daarna het certificado de registro (de “residencia”) aan te vragen. Deze  tussenstap is niet verplicht, maar vaak onvermijdelijk om je zaken goed en (relatief) snel te kunnen regelen.

Om precies te weten wat een NIE precies is, en of jij aan een NIE nummer alleen genoeg genoeg hebt of de residencia aan moet vragen, lees ons artikel Een NIE nummer: wat is het en waarom een aanvragen?

De dienstverlening in het kader van dit pakket is enkel gericht op de aanvraag van een NIE nummer (“tijdelijke NIE”) en dus niet op het registreren als permanente buitenlandse inwoner in Spanje (“permanente NIE”, “residencia”, het groene kaartje genaamd Certificado de registro). Het gaat hier om een aanvraag in Spanje zelf, en dus niet in Nederland of België.

Let op: je zal zelf naar de afspraak moeten om de aanvraag te formaliseren. Als je ons wilt machtigen om de NIE voor jou aan te vragen, zie dan onze dienst NIE niet-resident per volmacht.

 

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

 • Een oriënterend gesprek per mail, whatsapp of telefoon om te bevestigen dat dit het juiste pakket voor jou is
 • Voorbereiden van het aanvraagformulier
 • Verifiëren van alle benodigde documenten
 • Maken van een afspraak bij de policía nacional
 • Instructies voor de afspraak
 • Instructies voor het betalen van de leges
 • Indien nodig telefonische ondersteuning tijdens de afspraak
 • Indien nodig een vervolgafspraak bij de policía nacional

Dit pakket bevat niet de volgende diensten:

 • Betalen van de leges (€9,84)
 • Begeleiding tijdens de afspraak

One thought on “NIE niet-resident aanvragen in Spanje

 • Kevin

  Simpel gezegd: Super geregeld. Je geeft de benodigde gegeven en je krijgt het juiste papierwerk terug om je NIE aan te vragen en een uitgebreide uitleg van het proces. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben. Persoonlijk contact, snel antwoord op al je vragen wat heeft geleid tot een soepel aanvraagproces!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *