NIE niet-resident aanvragen per volmacht

€ 175

Let op! Er zijn aanzienlijke extra kosten bij dit tarief. Hou rekening met de volgende kosten:
 • Notariële volmacht
 • Apostille (internationale bekrachtiging notariële volmacht)
 • Verzendkosten
 • leges

Beschrijving

Om je het gedonder van de aanvraag van een NIE nummer te besparen, kan je ons een volmacht afgeven om het voor je te regelen.

Voor de meeste zaken in Spanje is het aanvragen van een NIE nummer essentiëel. Dit is hetzelfde als een rijksregisternummer in België of een burgerservicenummer in Nederland, met dit verschil dat je het in Spanje veel vaker nodig hebt. Van ambtelijke zaken, gas, water en electra tot je klantenkaart van de supermarkt regel je met je NIE.

Ook als je niet, of kortstondig in Spanje woont, is een NIE soms vereist. Dit is bijvoorbeeld het geval voor de aankoop van een tweede woning of het volgen van een cursus of een ander onderwijsprogramma.

Een NIE nummer wordt voor het leven toegewezen. Veel mensen spreken onterecht over een “tijdelijke NIE” om onderscheid te maken met de residencia, die ze “permanente NIE” noemen. Dit laatste document heb je nodig als je voor langere tijd in Spanje gaat wonen.

Het “tijdelijke” NIE document kan als tussenstap dienen om daarna het certificado de registro (de “residencia”) aan te vragen. Deze  tussenstap is niet verplicht, maar vaak onvermijdelijk om je zaken goed en (relatief) snel te kunnen regelen.

Om meer te weten het belang van de NIE in Spanje, lees ons artikel Een NIE nummer: wat is het en waarom een aanvragen?

De dienstverlening in het kader van dit pakket is enkel gericht op de aanvraag van een NIE nummer en dus niet op het registreren als permanente buitenlandse inwoner in Spanje (“permanente NIE”, “residencia”, het groene kaartje genaamd Certificado de registro).

Met dit product verzorgen wij de gehele aanvraag, tot en met het ontvangen van het NIE nummer. Omdat je ons machtigt, hoeft je niet zelf naar de afspraak bij de Policía Nacional om de aanvraag te formaliseren. Let op: je zult wel zelf de machtiging moeten regelen. We sturen je duidelijke instructies hoe je dit moet doen.

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

 • Een oriënterend gesprek per mail, whatsapp of telefoon om te bevestigen dat dit het juiste pakket voor jou is.
 • De volledige aanvraag NIE uitgevoerd

Dit pakket bevat niet de volgende diensten:

 • Origineel en gecertificeerde kopie van de machtiging met apostilla van Den Haag (we sturen duidelijke instructies hoe dit te verkrijgen, zowel voor Nederland als voor België)
 • De verzendkosten van de machtiging naar Spanje
 • Leges (€9,84)
 • Verzendkosten van de NIE naar je thuisadres

8 thoughts on “NIE niet-resident aanvragen per volmacht

 • Pascale Bunink

  Beste Maarten,
  Wij zijn van plan om op 1 juni naar Spanje te verhuizen/emigreren. Omdat de wachttijden bij het consulaat in Amsterdam nu opgelopen zijn tot half april om een afspraak te maken denken we eraan om een maand (maart) in Gandia te gaan zitten en het daar bij de lokale autoriteiten te regelen in de hoop dat het binnen 4 weken geregeld is. Is dit haalbaar? Wij hebben de NIE nodig om een appartement te huren voor 1 juni. Wij overwegen ook om het wel te laten doen. Wat zijn de kosten van de apostilles in Den Haag?
  hartelijk dank alvast,
  vriendelijke groet,
  Pascale Bunink

 • Sjaak & Alba

  Hallo Maarten, wij zijn van plan om over 1 jaar ( januari 2025) naar Spanje te gaan met het pan om ons daar permanent te gaan vestigen . Daar ik lees dat de wachttijden nogal oplopen leek het mij wel handig om nu alvast een NIE aan te vragen voor mij per volmacht. Kunnen we een keer contact hebben over onze plannen aub . ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *