Certificado de Registro (“residencia”) aanvragen

€ 125

Op het moment bestaan er lange wachttijden voor het verkrijgen van een afspraak. We kunnen dan ook geen tijdsbestek garanderen voor het verkrijgen van een certificado de registro. Wachttijden kunnen in sommige provincies oplopen tot enkele weken en zelfs maanden.
De voorgestelde datum voor de afspraak kan 1 keer geweigerd worden. Daarna kost elke herprogrammering van de afsrpaak € 30.

Productbeschrijving

Als je langer dan drie maanden aaneengesloten in Spanje verblijft, moet je je wettelijk in laten schrijven als permanente buitenlandse inwoner in het land, in de volksmond het aanvragen van de residencia genoemd. Als bewijs van inschrijving krijg je een groen kaartje, het certificado de registro de ciudadano de la Unión Europea. Dit kaartje is ook wel bekend als “residencia” of “permanente NIE”.

Het certificado de registro is géén officiëel identiteitsbewijs. Het is enkel geldig in combinatie met het paspoort of de identiteitskaart van je land van herkomst. Je hebt het nodig om belangrijke zaken te regelen met de overheid. Voorbeelden hiervan zijn de inschrijving bij de Seguridad Social (sociale verzekeringen en ziekenfonds) of de belastingen.

Om te weten wat een Certificado de registro precies is en waarom je het nodig kan hebben raden we je aan het artikel Een Resident Worden In Spanje: Wie, Wat En Wanneer? op onze website lezen.

De dienstverlening in het kader van dit pakket is gericht op de inschrijving als permanente buitenlandse inwoner, oftewel het aanvragen van de residencia. Als je nog geen NIE had, krijg je die op het moment van inschrijving ook toegewezen.

Let op: deze aanvraag kan alleen in eigen persoon. Je moet dus zelf naar de Policía Nacional om de aanvraag in te dienen. Je krijgt van ons alles wat je nodig hebt om het proces soepel te laten verlopen.

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

 • Een oriënterend gesprek per mail, whatsapp of telefoon om te bevestigen dat dit het juiste pakket voor jou is.
 • Volledig invullen van het aanvraagformulier.
 • Verificatie of alle benodigde documenten voldoen aan de vereisten voor de aanvraag.
 • Een afspraak voor de aanvraag bij de Policía Nacional. Hoewel we proberen rekening te houden met jouw voorkeuren voor een dag en een tijd, kunnen we deze niet garanderen. In sommige provincies is er een tekort aan afspraken. Daarom kan het enkele weken tot meer dan een maand duren voor er een afspraak beschikbaar is.
 • Instructies voor de afspraak.
 • Instructies voor het betalen van de leges.
 • Telefonische ondersteuning tijdens de afspraak, mocht dit nodig blijken te zijn.

Het pakket bevat niet de volgende diensten:

 • Het betalen van de leges (€12,00)
 • Kosten van eventuele beëdigde vertalingen
 • Persoonlijke begeleiding tijdens de afspraak bij de Policía Nacional.

6 thoughts on “Certificado de Registro (“residencia”) aanvragen

 • Trinidad Mi Clara

  Ik ben super blij dat ik eindelijk mijn NIE heb. Mijn dank aan Maarten en zijn team is ook heel groot.
  Hij heeft de afspraak voor mij geregeld en alle benodigde documenten ingevuld naar mij opgestuurd via email. Ik hoefde alleen nog mijn handtekening eronder te zetten. Vooraf hebben we via video call contact gehad. Voor de afspraak kreeg ik alle informatie, wat ik mee moest nemen, op een rij. Maarten was altijd bereikbaar voor als vragen had. Ik kreeg meteen een antwoord op vragen die ik tussendoor had.
  Ik ging dus goed voorbereid naar mijn afspraak.
  Omdat ik alle documenten op orde had, stond ik binnen 10 minuten met mijn NIE weer buiten. De politie was super vriendelijk en behulpzaam.
  Heel blij en heel dankbaar.
  Nogmaals bedankt Maarten en team.

 • Nathalie

  Hello ,

  wij zijn van belgie maar wonen nu voor langtermijn in Spanje, maar hoe en waar moet ik naartoe voor al mijn documenten in orde te hebben
  zoals de NIE nummer hebben we en Spaanse bankrekening maar dat is ook alles wie kan ons verder helpen aub bedankt alvast

 • Angelique

  Ik ben met Maarten in contact gekomen via zijn website omdat ik mijn residentie wou aanvragen nou daar heeft hij mij super goed bij geholpen hij heeft alle formulieren voor mij ingevuld en klaar gemaakt die je daar bij nodig had voor de aanvraag ook heeft hij mij een stappenplan toe gemaild waar alles in uitgelegd werd en als je ergens onverwachts voor komt te staan kan je hem altijd bellen en werkt hij mee aan een goede oplossing dat is een fijne gevoel als je de spaanse taal nog niet helemaal machtige bent.
  Maarten zelf spreek overigens erg goed spaanse en kan je eventueel ook nog met andere dingen kwa papier werk helpen en hij doet dat graag hij is erg hulpvaardig.
  Maarten nogmaals erg bedankt voor je begeleiding ik raad het iedereen met een gerust hart aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *