Rijbewijs verlengen of omzetten

Rijbewijs aanvragen Spanje

€ 125

Op het moment bestaan er in sommige provincies lange wachttijden voor het verkrijgen van een afspraak. We kunnen dan ook geen tijdsbestek garanderen voor het verkrijgen van een nieuw rijbewijs.
De voorgestelde datum voor de afspraak kan 1 keer geweigerd worden. Daarna kost elke herprogrammering van de afsrpaak € 30.

Productbeschrijving

Als je in Spanje woont, hoef je pas een Spaans rijbewijs aan te vragen als je oude Belgische of Nederlandse rijbewijs verloopt.

Ondanks de invoering van het “Europees rijbewijs” zijn er belangrijke verschillen tussen een Nederlands of Belgisch, en een Spaans rijbewijs. De belangrijkste verschillen zijn dat je een medische keuring moet ondergaan als je een nieuw rijbewijs aanvraagt, en dat je nieuwe Spaanse rijbewijs werkt volgens een puntensysteem. Dit betekent dat je punten verliest bij overtredingen. Voor meer informatie over het Spaanse rijbewijs, raden we aan ons artikel Een Nederlands of Belgisch rijbewijs als je in Spanje woont te lezen.

Als je de procedure onoverzichtelijk of lastig vindt, of het lukt je niet de nodige afspraken te maken, kan je hem aan ons uitbesteden. Wij bereiden dan de aanvraag voor en maken de nodige afspraken, zodat je alleen nog maar naar de medische keuring en de DGT (het Spaanse overheidskantoor voor wegverkeer, kortweg ook wel tráfico genoemd) hoeft te gaan.

Let op: deze dienstverlening bevat enkel het voorbereiden en het maken van de afspraken. Je zult zelf nog naar de verschillende instanties moeten gaan. Je krijgt van ons alles om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Specificaties

Dit pakket bestaat uit de volgende dienstverlening:

  • Een oriënterend gesprek per mail, whatsapp of telefoon om samen de procedure door te nemen
  • Voorbereiden van het aanvraagformulier
  • Een afspraak bij een medisch centrum bij jou in de buurt (kosten van de keuring zijn niet in onze prijs inbegrepen)
  • Een afspraak bij de DGT
  • Instructies voor tijdens de afspraak
  • Telefonische ondersteuning tijdens de afspraak, mocht dit nodig blijken te zijn.

Dit pakket bevat niet de volgende diensten:

  • Betalen van de leges (€ 24)
  • De kosten van de medische keuring (lopen uiteen van €40 tot €90)
  • Begeleiding tijdens de afspraken voor de medische keuring en het indienen van de aanvraag bij DGT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *