Tarjeta Sanitaria (gezondheidspas) aanvragen

tarjeta sanitaria gezondheidspas aanvragen

€ 60

Beschrijving

Om als inwoner van Spanje medische zorg te kunnen ontvangen, moet je een tarjeta sanitaria (gezondheidspas) aanvragen. Op vertoon van deze pas zal een huisarts van een Centro de Atención Primaria (CAP, ook wel ambulatorio genoemd) of de eerste hulp je te woord staan. Je hebt recht op zo’n pas als je aan kunt tonen een vaste inwoner van het land te zijn (door middel van een certificado de registro), en ingeschreven te staan bij een gemeente en bij de Seguridad Social. Wij kunnen je ondersteunen bij de aanvraag van deze pas.

De verschillende regio’s van Spanje organiseren elk hun eigen gezondheidszorg en geven hun eigen gezondheidspas uit. De tarjeta sanitaria van een regio is in het hele land geldig, tijdens vakantie of op doorreis bijvoorbeeld. Als je in een andere regio gaat wonen, moet je daar wel een nieuwe pas aanvragen.

Voor meer informatie over de tarjeta sanitaria, lees ook ons artikel Tarjeta sanitaria, de gezondheidspas in Spanje: een uitleg.

De dienstverlening in het kader van dit pakket is gericht op het aanvragen van een tarjeta sanitaria.

Afhankelijk van de regio kan het zijn dat je in eigen persoon naar het ambulatorio (centro médico) moet om de pas af te halen. In de meeste regio’s is dat niet het geval.

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

 • Een oriënterend gesprek per mail, whatsapp of telefoon om te bevestigen dat dit het juiste pakket voor jou is.
 • Verificatie of alle benodigde documenten voldoen aan de vereisten voor de aanvraag.
 • Voorbereiding van het inschrijfingsformulier.
 • Indien mogelijk: het volledig afronden van de aanvraag en het thuis ontvangen van de pas
 • Indien nodig: het maken van een afspraak, een document met instructies en telefonische ondersteuning tijdens de afspraak

Het pakket bevat niet de volgende diensten:

 • Persoonlijke begeleiding tijdens de afspraak (in de regio’s waar deze vereist is)

2 thoughts on “Tarjeta Sanitaria (gezondheidspas) aanvragen

  • Maarten Rinsema

   Hallo,

   Bedoelt u de documenten om de tarjeta sanitaria te krijgen? Data is per regio verschillend. Meestal gaat het om uw paspoort of eID, uw residencia, een inschrijvingsnummer bij de seguridad social en een empadronamiento.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *