Aangifte inkomstenbelasting niet-resident Spanje

Aangifte inkomstenbelasting niet-resident Spanje IRNR

€ 100 per persoon

Beschrijving

Ook in het geval dat je niet-resident bent in Spanje, kan het zijn dat je aangifte moet doen voor de inkomstenbelasting. Het gaat dan om de inkomstenbelasting voor niet-residenten (IRNR). Wij kunnen je hierbij van dienst zijn.

Deze inkomstenbelasting heeft in alle gevallen te maken met het bezit van vastgoed in Spanje. Je moet in de volgende gevallen als niet-resident aangifte doen voor de inkomstenbelasting in Spanje:

Voor de belasting die je in Spanje betaalt, krijg je op basis van belastingverdragen vrijstelling in Nederland of België. Je betaalt dus niet tweemaal belasting voor het vastgoed dat je in Spanje bezit.

IRNR is een persoonlijke belasting. Als er meerdere eigenaren op de koopakte staan, dan moet elk van deze eigenaren afzonderlijk aangifte doen.

Als je de woning niet verhuurt, kan de aangifte voor de inkomstenbelasting als niet-resident gedurende het hele jaar volgend op het jaar waarover je aangifte wilt doen, gedaan worden. Als je de woning wel verhuurt, doe je een keer per kwartaal aangifte, en wel in de eerste drie weken van januari, april, juli en oktober.

De Spaanse belastingdienst heet Agencia Tributaria, dat valt onder Hacienda, het ministerie van financiën.

Voor meer informatie, zie ook de volgende artikelen:

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

  • Eenmalige aangifte van de inkomstenbelasting voor niet-resident in Spanje (IRNR) voor 1 persoon, middels formulier 210.

De volgende dienstverlening zit niet bij het pakket inbegrepen:

  • Aangifte voor de vermogensbelasting
  • Aangifte in andere landen dan Spanje
  • Aanvraag tot gebruikmaken van de Beckham Law.