Aangifte inkomstenbelasting niet-resident Spanje

Aangifte inkomstenbelasting niet-resident Spanje IRNR

€ 110 per aangifte

Beschrijving

Ook in het geval dat je niet-resident bent in Spanje, kan het zijn dat je aangifte moet doen voor de inkomstenbelasting. Het gaat dan om de inkomstenbelasting voor niet-residenten (IRNR). Wij kunnen je hierbij van dienst zijn.

Deze inkomstenbelasting heeft in alle gevallen te maken met het bezit van vastgoed in Spanje. Je moet in de volgende gevallen als niet-resident aangifte doen voor de inkomstenbelasting in Spanje:

Voor de belasting die je in Spanje betaalt, krijg je op basis van belastingverdragen vrijstelling in Nederland of België. Je betaalt dus niet tweemaal belasting voor het vastgoed dat je in Spanje bezit.

Als je de woning niet verhuurt, kan de aangifte voor de inkomstenbelasting als niet-resident gedurende het hele jaar volgend op het jaar waarover je aangifte wilt doen, gedaan worden. Als je de woning wel verhuurt, doe je een keer per kwartaal aangifte, en wel in de eerste drie weken van januari, april, juli en oktober.

Let op: iedere persoon op wiens naam een woning staat moet aangifte doen. Dat betekent dat een echtpaar waarvan beide namen op de eigendomsakte staat, 2 aangiftes moeten doen. Wij geven 10% korting op elke tweede aangifte.

Er moet voor elke afzonderlijke kadastrale inschrijving aangifte worden gedaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat een woning en een parkeerplaats mogelijk niet op dezelfde aangifte kunnen staan.

Voor meer informatie, zie ook de volgende artikelen:

Specificaties

Dit pakket bevat de volgende dienstverlening:

  • Eenmalige aangifte van de inkomstenbelasting voor niet-resident in Spanje (IRNR) middels formulier 210.

De volgende dienstverlening zit niet bij het pakket inbegrepen:

  • Aangifte voor de vermogensbelasting
  • Aangifte voor de onroerendgoedbelasting (IBI – zie ook deze pagina)
  • Aangifte in andere landen dan Spanje
  • Aanvraag tot gebruikmaken van de Beckham Law