De verhuizing

Verhuizing

Sleuteloverdracht

Na een positieve inkomenscheck door de Spaanse bank ondertekenden we het huurcontract. Deze was meteen voor 5 jaar. Dat luchtte wel op, zo hoefden we ons daar de komende jaren niet druk om te maken. We maakten de borg over en kregen de huissleutels.

We reden meteen naar ons nieuwe huis en de eigenaresse kwam nog even mee om wat uitleg te geven. Alle ramen hebben een traliehekje dus dat waren heel wat sleutels. De meeste buren zijn ook aangesloten bij een beveiligingsbedrijf. Dat gaf ons wel even een apart gevoel. We deden navraag maar er werd gezegd dat het meer voor de extra zekerheid is. Misschien een cultuur ding dachten we. We konden altijd nog besluiten om daar ook een abonnement op te nemen. We waren in ieder geval allemaal hartstikke blij dat we zo’n leuk huis hadden gevonden!

Terug naar Duitsland

Terug in Duitsland hadden we een maandje om alles te regelen en afscheid te nemen van onze familie en vrienden. We vierden nog een geweldig Sinterklaasfeest met onze familie en de kinderen namen afscheid op school met koekjes die we in Spanje gekocht hadden. Mijn man stortte zich op het inpakken van de laatste dingen en heeft via zijn vriend Rens van de Jong verhuizingen alles top kunnen regelen. Een paar dagen voordat wij met de auto vertrokken, kwam de verhuiswagen. Met drie man laadden ze met zorg alle dozen in. In een leeg huis namen we nog afscheid van een paar van onze Duitse vrienden. En in de sneeuw vertrokken we naar Spanje.

De zonnige toekomst in

Na de autorit van twee dagen stopten we eerst bij het strand in Comarruga. Onze hond Rocky rende als een dolle rond. Het was geweldig om weer terug te zijn! Het huis was deels gemeubileerd en helemaal in orde dus we konden er meteen in. Wakker worden en buiten je kopje koffie drinken onder de blauwe lucht was zo fantastisch. Het weer was nog veel lekkerder dan we verwacht hadden in hartje winter.

We maakten het huis ons eigen en zetten even op een rijtje wat we allemaal moesten regelen; bankrekening openen en internet aansluiten had de prioriteit. We dachten dat spontaan even te kunnen regelen maar bleken eerst een afspraak te moeten maken bij de bank. Internet moest daardoor ook wachten. Prima, zo konden we ook rustig opstarten in ons nieuwe thuisland en werken kon ik voorlopig via mijn persoonlijke hotspot. We besloten ook om de kinderen eerst even te laten wennen voordat ze zouden starten op de Spaanse school.

Antonine Moonen maakt begin 2024, samen met haar man, haar kinderen van 6 en 8, en hond Rocky, haar droom waar. Dan verhuizen ze van Duitsland naar Catalonië.

Jouw ervaringen kunnen voor een ander verrijkend zijn!

Wil jij ook graag jouw reisverhalen of je ervaringen met emigreren naar Spanje delen, dan kan dat op yourcatalancontact.com. Dit kan een kort verhaaltje zijn, of een lang stuk in meerdere delen.

Schrijf ons een mail op info@yourcatalancontact.com of benader ons via ons contactformulier. Je verhaal hoeft zich niet te beperken tot Catalonië, en kan over heel Spanje gaan.

Meningen en zienswijzen uitgedrukt in bovenstaande tekst komen geheel voor rekening van de auteur, en hoeven niet overeen te komen met de zienswijzen of posities van yourcatalancontact.com of Asesoría De Bruyn y Rinsema, S.L.