Op weg naar Spanje

Nederland en België liggen al achter me, ik sjees over de Franse autoweg, mijn auto volgeladen met de spullen die ik nog bezit. In de auto die voor mij rijdt zit mijn droomman. De man die het avontuur met me wil aangaan namelijk wonen in Spanje. Het leven ervaren onder de Spaanse zon. Samen padellen, hiken, retreats organiseren, paella eten, nieuwe dingen en elkaar ontdekken, reizen, genieten van het leven en van de liefde. Klinkt dit allemaal wel heel fantastisch, misschien net iets té…? Dat klopt.

Linda Heere het leven is een grote reis

Een onverwachte wending

Ik zucht een keer diep. Wat een achtbaan was het de laatste weken. Even was ik echt in de waan dat ik dus samen naar Spanje zou gaan. Ik met Harri (mijn trouwe grijze vierwieler vernoemd naar Harrison Ford) en hij in zijn bolide. Het was niet bij me opgekomen dat ik een week voor vertrek zou horen dat het avontuur toch solo wordt. Oja en de locatie waar we naartoe zouden gaan en waar ik dan uiteindelijk toch alleen heen zou gaan… nee, dat gaat ook niet door. Het was aardig schakelen de laatste tijd en dat met een hart wat een opdoffertje heeft gekregen. What doesn’t kill you makes you stronger.

Reflecties onderweg

Het is “maar” 2000 kilometer rijden dus ik heb alle tijd om alles nog even de revue te laten passeren. Ik heb geen huis meer in NL, ik heb ook geen meubels meer en ook de meeste spullen heb ik weggedaan. Ook heb ik niet een volledig panklaar nieuw plan. Wat ik wel weet is dat ik onderweg ben naar Spanje en dat ik daar voorlopig op de juiste plek ben. Geen panklaar plan wel 100% vertrouwen in een goede afloop, hoe die er dan ook maar uit komt te zien. Ik plank aardig door, maar 170 km voor de Spaanse grens geef ik me gewonnen en pak ik het eerste hotel dat ik zie. Het is een mini kamer maar met een heerlijk bed blijkt. In de ochtend zet ik thee en smeer ik een broodje. Ik zit het op bed te nuttigen en moet een beetje grijnzen om mezelf, mijn eerste ontbijt op bed in mijn “nieuwe leven” heb ik maar mooi te pakken.

De grens oversteken

Vandaag nog 800 kilometer. Vamos! We zijn er bijna. Alsof mijn playlist het aanvoelt schakelt het over op Spaanse muziek en zo rijd ik de Spaanse grens over. Olé! Wat me erg opvalt, overigens ook al in Frankrijk, maar het kan ook selectieve perceptie zijn is hoeveel leuke busjes en campers er rijden. Ik heb al wat langer spijt dat ik zelf niet een busje heb aangeschaft op het moment dat dat financieel mogelijk was. Maar wauw, ik zie echt de meest gave exemplaren voorbij rijden. Wanneer het zover is weet ik niet, maar er komt een dag en dan zit ik ook in zo’n leuk busje. En héél misschien zit er dan iemand naast me die het avontuur wel met me durft aan te gaan. Je weet het niet…

Busjes en dromen

Het voordeel van zo’n busje is dat ik overal een slaapplek heb. Had wat stress kunnen voorkomen toen ik dus een paar dagen voor vertrek te horen kreeg dat de plek waar ik zou verblijven in Javea ook niet doorging. Ondertussen ben ik aangekomen op mijn eerste bestemming in de Costa Blanca. Viva España, olé! De komende tijd belooft gevuld te zijn met nieuwe ervaringen, avonturen en uitdagingen, en ik kan niet wachten om ze met jullie te delen. Bovendien ben ik enthousiast om aan te kondigen dat ik als onderdeel van mijn Spaanse droom een crowdfunding gestart ben om mijn avontuur te ondersteunen. Wil je meer weten? Bezoek dan mijn pagina op:

https://whydonate.com/nl/fundraising/wonen-en-werken-op-wielen

Blijf zeker op de hoogte, want in het volgende deel deel ik meer over mijn belevenissen in deze betoverende regio. ¡Hasta luego!

Nog voor ze naar Spanje vertrekt, valt het emigratieplan van Linda Heere in elkaar. De persoon met wie ze zou gaan, laat haar zitten en ook de geplande woning gaat niet door. Toch gaat ze het avontuur aan.

Jouw ervaringen kunnen voor een ander verrijkend zijn!

Wil jij ook graag jouw reisverhalen of je ervaringen met emigreren naar Spanje delen, dan kan dat op yourcatalancontact.com. Dit kan een kort verhaaltje zijn, of een lang stuk in meerdere delen.

Schrijf ons een mail op info@yourcatalancontact.com of benader ons via ons contactformulier. Je verhaal hoeft zich niet te beperken tot Catalonië, en kan over heel Spanje gaan.

Meningen en zienswijzen uitgedrukt in bovenstaande tekst komen geheel voor rekening van de auteur, en hoeven niet overeen te komen met de zienswijzen of posities van yourcatalancontact.com of Asesoría De Bruyn y Rinsema, S.L.