DGT-formulier 03 invullen: uitleg en tips

DGT 03

DGT-formulier 03 heb je onder andere nodig voor het aanvragen van een Spaans rijbewijs, of het verlengen van je rijbewijs in Spanje. Zie ook ons artikel: Een Nederlands of Belgisch rijbewijs als je in Spanje woont.

>>> Download DGT-formulier 03

Invullen DGT-formulier 03

Raadpleeg ook de algemene informatie en de handige woordenlijst op onze formulierenassistent.

De bovenste twee vakken zijn voor je eigen gegevens.

Het blok daaronder, Seleccione el trámite que quiere realizar, is om aan te geven welke formaliteit je wilt verrichten. Als je een Nederlands of Belgisch rijbewijs had, kies je in dat blok renovación de permiso comunitario, en in de vakken daaronder vul je de gegevens van je huidige rijbewijs in. Voor andere mogelijke formaliteiten in dit deel van het formulier, kan je de woordenlijst op de formulierenassistent gebruiken indien nodig.

Het onderste kader, net boven de ondertekening, is om bezwaar aan te tekenen voor als de DGT je gegevens zou checken bij andere organismes. Als je hier iets aankruist, moet je wel zelf documenten aanleveren die de informatie in het formulier ondersteunt.

Overige opmerkingen

¡¡BELANGRIJK!! Zorg ervoor het document van een Spaanse overheidssite te downloaden voor een zo actueel mogelijke versie. Er zijn veel verouderde versies in omloop op het internet. Deze worden niet (meer) erkend. Onze link verwijst door naar de officiële versie van de DGT, de instantie die uiteindelijk de aanvraag behandelt.

Neem voor de zekerheid 2 exemplaren van het formulier mee.

Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien je nog verdere vragen hebt over het invullen van DGT-formulier 03. Dit kan bijvoorbeeld via onze contactpagina.