La Pobla de Montornès, door Antonine Moonen

In deze serie verhalen deelt Antonine Moonen met ons hoe zij haar emigratie met haar man, twee kinden en hond, ervaren heeft. Met een goede dosis optimisme verhuisden zij begin 2024 naar Catalonië.

Antonine Moonen maakt begin 2024, samen met haar man, haar kinderen van 6 en 8, en hond Rocky, haar droom waar. Dan verhuizen ze van Duitsland naar Catalonië.

Een droom die uitkomt

Een droom die uitkomt


In de zomer van 2023 besluiten Antonine Moonen en haar man hun droom waar te maken: wonen in het zonnige zuiden. Ze kenden Barcelona al en hielden van de Spaanse cultuur, dus de bestemming Catalonië was snel gekozen. Met een goede dosis optimisme begonnen ze met de voorbereidingen.

Lezen

De huizenjacht

De huizenjacht

Antonine en haar gezin beginnen de emigratie met het zoeken van een huurwoning. In de eerste week hebben ze al een aantal afspraken voor bezichtigingen staan, maar ze lopen tegen een aantal problemen op en de zoektocht verloopt erg stroef. Totdat ze tegen de juiste woning oplopen, en dan gaat het ineens erg snel.

Lezen

De verhuizing

De verhuizing

Na de sleuteloverdracht van de mooie huurwoning die ze hebben gevonden, gaan Antonine en haar gezin eerst nog terug naar Duitsland om de laatste dozen te pakken en afscheid te nemen van familie en vrienden. En dan begint het avontuur: ze nemen hun intrek in een prachtig huis bij het strand.
Lezen
Aanmelden op school

Aanmelden op school

Nadat ze hun intrek hebben genomen in hun woning in Spanje, is het tijd voor de kinderen om naar school te gaan. Omdat ze tijdens het schooljaar aankomen, kunnen ze niet zelf de school kiezen. Gelukkig blijkt de toegewezen school prima te zijn.
Lezen